تاریخ : 1403/02/07

اخبار

جوان: مزاياي نان هاي سبوسدار درجذب سريع قند و چربي

چالوشي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، از جمله مزاياي نانهاي سبوسدار را چنين عنوان کرد: سبوس نان مانع جذب سريع قند و چربي به خون مي شود. سبوس باعث کنترل قند خون شده و براي افراد مبتلا به ديابت مفيد است، در نان سبوس دار، بطور ميانگين دو برابر ويتامين ،مواد معدني و مواد فيبري نسبت به نان سفيد وجود دارد. مصرف نان سبوس دار 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي –عروقي و گوارشي راکاهش مي دهد.نان سبوس دار منبع مناسبي از برخي مواد معدني بوده که درصورت انجام تخمير کامل براي بدن قابل استفاده خواهند بود.وي ادامه داد: سبوس غني ازفيبر است که وجود آن در رژيم غذايي انسان بسيار مفيد بوده و باعث تنظيم قند خون و کاهش خطر ابتلاء به ديابت نوع 2 است، به دليل دارا بودن انواع فيبر حملات قلبي ،اختلالات رودهاي و سرطانها را کاهش مي دهد. سبوس منبع بسيار مناسبي از فيبر ،املاح و همچنين پتاسيم ،منگنز ،منيزيم ،سلنيوم ،فسفر ،آهن و روي مي باشد، منبع بسيار مناسبي از ويتامينهاي  B6  ،نياسين ،ريبو فاوين ،تيامين ،فولات و پانتو تنيک اسيد مي باشد و به دليل جذب آب زياد با بوجود آوردن احساس سيري در رژيم غذايي اثرات مثبتي را به همراه دارد.. مزيت سبوس کندم نسبت به ساير منابع فيبري در عدم ايجاد م و مزه ير طبيعي در نان است .کاهش درصد سبوس گيري آرد ،باعث افزايش جذب آب و بهبود عطر و طعم نان مي شود. مدير کنترل کيفي شرکت غله و خدمات بازرگاني منطقه 8 با تاكيد بر استفاده درست از نان ها استفاده از نان‌هاي مفيد را در افزايش كيفيت غذايي افراد مهم دانست.

اکونیوز: لزوم اتخاذ تدابیری برای عدم کاهش کیفیت و کمیت نان

عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان این که هم‌اکنون بستر مناسب برای کم‌فروشی نانوایی‌ها فراهم شده است، گفت: دولت باید با استفاده از ابزارهای نظارتی خود، تدابیری اتخاذ کند تا کیفیت و کمیت نان کاهش پیدا نکند.

محمدحسین فرهنگی" بیان کرد: زمانی که آزاد کردن قیمت نان آغاز می‌شود، نقش دولت در نحوه تولید نان کاهش می‌یابد و حقوق مصرف‌کننده به خطر می‌افتد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، افزود: هم‌اکنون فروش آرد به علت افزایش قیمتش، به حداقل رسیده است و زمینه کاهش کیفیت و کمیت را در توزیع نان فراهم کرده است.

وی با تأکید بر این که دولت باید با نظارت دقیق مانع کاهش کیفیت و کمیت تولید نان شود، ادامه داد: اگر در هر قرص نان چند گرمی از وزن نان زده شود، در تولید روزانه یک نانوایی سود خوبی برای نانوا خواهد داشت.

فرهنگی، استفاده از بازرسان را برای نظارت بر نانوایی‌ها را خواستار شد و تصریح کرد: بازرسان باید به نحوی نظارت داشته باشند که تخلف‌های کم‌فروشان به خوبی گزارش شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان این که هدف از آزادسازی قیمت نان بهبود کیفیت آن بوده است، پیشنهاد داد: دولت می‌تواند با اعلام کند اگر تخلف کم‌فروشان ادامه داشته باشد، مجوز ساخت یک نانوایی دیگر در همان منطقه نانوای کم‌فروش را می‌دهد.

"محمدحسین فرهنگی" همچنین در نشست علنی روز یکشنبه - ۲۳ مرداد - به وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره نظارت دقیق بر کمیت و کیفیت نان تذکری کتبی داد که از سوی هیئت رئیسه مجلس قرائت شد

 

جهان امروز: نکاتی درباره نان سفید

کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ایجاد مشکلات گوارشی و جذب نشدن آهن را از عوارض جانبی پخت نان با آرد سفید اعلام کرد . 

دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه نانوایان برای عمل آوری بهتر و سریعتر نان به ویژه نان سنگک از آرد سفید استفاده می کنند اظهار داشت: این امر در دراز مدت علاوه بر تغییر ذائقه، موجب بروز مشکلات گوارشی و جذب نشدن ریز مغذی ها به ویژه آهن می شود . 

وی نوع آرد مصرفی ( آرد کامل )، نحوه و عمل آوری و نحوه پخت را از مزایای نان سالم به ویژه در نان سنگک برشمرد و افزود: آرد کامل آردی است که دارای سبوس ، انواع ویتامین ها و مواد مغذی بوده و نانی که حاوی سبوس بیشتری است رنگ تیره تری دارد. 

کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سفید بودن نان دلیل بر با کیفیت تر بودن آن نمی باشد بلکه نشانگر کمبود مواد مغذی آن است، تاکید کرد: نان بربری با توجه به چگونگی پخت نان های موجود جایگزین مناسبتری برای نان های سنگک فعلی به شمار می رود

 

اکونیوز: نوزده واحد نان صنعتی تا پایان سال به بهره برداری می رسد

مجری نان صنعتی در وزارت خانه صنعت و معدن و تجارت:

نوزده واحد نان صنعتی تا پایان سال به بهره برداری می رسد

مزروعی گفت: تاکنون ششصد و هفتاد و پنج واحد در کشور جواز تاسیس نان صنعتی را اخذ نمودند که تا پایان سال نوزده واحد به بهره برداری می رسد.

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران،مزروعی مجری طرح نان صنعتی در وزارت خانه صنعت و معدن و تجارت امروز بیست و دوم شهریور ماه در حاشیه افتتاح نمایشگاه صنعت نان در جمع خبرنگاران گفت:تاکنون ششصد و هفتاد و پنج جواز تاسیس نان صنعتی در کشور صادر شده که 182 واحد از این تعداد برای انجام امور بانکی به بانک های عامل معرفی شده است.
وی ادامه داد:همچنین از این تعداد 67 واحد تائیديه بانک های عامل را اخذ کرده اند و کارهای زیر بنایی احداث واحد صنعتی را تکمیل نموده اند.
مزروعی تصریح کرد: تا پایان سال جاری نوزده واحد نان صنعتی با ظرفیت متوسط پنجاه تن در روز به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به اینکه طبق هدف گذاری انجام شده در برنامه پنجم توسعه میزان مصرف نان صنعتی در خانوار باید تا پایان امسال به پنج درصد از میز ان کل مصرف نان برسد افزود:با بهره بردای این واحد های صنعتی ظرفیت تولید نان صنعتی به هزار تن در روز می رسد که این هدف را محقق می سازد.
مزروعی تصریح کرد: تا پایان برنامه پنجم دویست و شصت و چهار واحد با ظرفیت واحد پنجاه تنی باید به بهره بردای برسد تا هدف چهل درصدی نان صنعتی در خانوار ها تحقق یابد.

* اختصاص هزار و چهارصد میلیارد ریال برای تاسیس هشت پروژه نان صنعتی

 در ادامه حمید رضا نجفی پور ، معاون موسسه مالی و اعتباری مهر با بیان اینکه این موسسه تاکنون حمایت های جدی در خصوص احداث واحد های نان صنعتی داشته افزود: موسسه مهر از سال 88 حمایت مالی خود را از پروژه های نان صنعتی آغاز کرده است.
وی ادامه داد: تا پایان سال 89 تعداد هفت پروژه نان صنعتی با اعتباری بالغ بر هزار و صد میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است.
نجفی پور ، با بیان اینکه یک پروژه دیگر در سال جاری افتتاح می شود افزود: اعتبار مورد نیاز این پروژه سیصد میلیارد ریال تخمین زده شده است.
معاون موسسه مالی و اعتباری مهر خاطر نشان کرد: این موسسه هشتاد درصد میزان سرمایه گذاری مورد نیاز پروژه ها را در قالب تسهیلاتی با سود 12 درصد در دوره بازگشت سرمایه هفت ساله در اختیار فعالان این حوزه قرار می دهد

 

ایسنا: كم‌كم ضايعات نان در ايران حذف مي‌شود

صنعت نان رو به رشد است؛ هدفمند شدن يارانه‌ها، برگزاري نمايشگاه‌ها و در پي آن ايجاد فضاي رقابتي به رشد صنعت نان كمك كرده است چرا كه در فضاي رقابتي همه چيز پيشرفت مي‌كند.

رييس هيات مديره نان سحر درباره جايگاه صنعت نان با اشاره به توليدات داخلي و بيان اين‌كه الان كيفيت ساخت ماشين‌آلات داخلي خوب شده است، تصريح كرد: خارجي‌ها نيز ما را باور كرده و دوست دارند با ما شراكت كنند؛ از سوي ديگر كارخانه‌هاي آرد نيز با هم رقابت و آرد خوب توليد مي‌كنند چرا‌كه كارخانه‌ها و مغازه‌هاي نانوايي فقط بايد نان را خوب توليد كنند تا بمانند.

مهدي خان‌محمدي در گفت‌وگو با خبرنگار اصناف خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) افزود:‌ مشتري نيز چون پول خوب مي‌دهد،‌ نان را خوب نگاهداري مي‌كند و دلش نمي‌آيد آن را ضايع كند بنابراين در كل مي‌توان گفت كه در صنعت نان خبرهاي خوبي هست و انشاالله شاهد حذف ضايعات نان در ايران هستيم.

خان‌محمدي در مورد كيفيت آرد نيز تاكيد كرد: از آزادسازي كامل هفت هشت ماه بيشتر نمي‌گذرد، بايد اجازه دهيم اين آبي كه از چشمه در آمده راه خود را پيدا كند و رقابت به اين موضوع كمك مي‌كند. بهترين راه رقابت است و بين تمام صنعت‌گران بايد رقابت باشد؛ با كنترل و ... كاري درست نمي‌شود.

وي در واكنش به اين موضوع كه مشتري وقتي پول خوب مي‌دهد، انتظار دارد نان خوب هم بگيرد، گفت:‌ درست است؛ ‌الان مردم حق انتخاب دارند و نبايد از كسي كه نان بد درست مي‌كند، خريد كنند؛ با اين روش توليدكننده يا نان خوب توليد مي‌كند و يا تعطيل كرده، مي‌رود.

مديرعامل نان سحر با بيان اينكه آردها نيز آردهاي خوبي نيستند، اظهار كرد: متاسفانه توليدكنندگان آرد نيز مي‌گويند كه گندم‌ها خوب نيست؛ يك مقدار محدوديت هست و هنوز نمي‌توانند خودشان گندم وارد كنند يا بخرند.

وي درباره به روز بودن دستگاه‌هاي پخت نان در ايران نيز گفت: دستگاه‌هاي توليدي هنوز به روز نيست و واقعيت اين است كه هنوز وابسته هستيم چرا كه از صنايع داخلي در سال‌هاي گذشته خيلي حمايت نشده‌اند بنابراين امروز صنايع نان كامل نيست و از صفر تا صد ماشين‌آلات صنعت نان ساخته نمي شود و به خارج وابسته هستيم.

خان‌محمدي با بيان اين‌كه تكنولوژي، افراد باهوش، آدم‌هاي فني و تجربه در كشور داريم و با حمايت از سازنده‌هاي داخلي كشور به خودكفايي نزديك مي‌شويم، گفت: جهان يك دهكده كوچك است و همه به هم نياز داريم و بايد با يكديگر كار كنيم اما با حمايت از توليد داخلي مي‌توانيم حداقل به اندازه تركيه حرفي براي گفتن داشته باشيم.

وي در مورد تنوع نان در ايران گفت: تنوع نان بسيار خوب است و ما الان در تشكيلات خود بيش از 120 رقم نان داريم.

رييس هيات مديره نان سحر با تاكيد بر اين كه قدرت اين را داريم كه ناني توليد كنيم كه دارو باشد، اظهار كرد: ‌براي مثال انواع نان براي افراد ديابتي، بسيار چاق، بسيار لاغر و ... با ويتامين‌هاي مختلف توليد مي‌شود. نانوايي يك هنر بزرگ است؛ در گذشته آن را در ايران كوچك مي‌شمردند ولي الان مردم قداست اصلي نان را مي‌فهمند.

خان‌محمدي با ابراز اميدواري از اين‌كه همه سازمان‌هاي دولتي، بخش خصوصي، اتحاديه‌ها، انجمن‌ها، توليدكننده‌هاي نان، توليدكننده‌هاي ماشين و توليدكننده‌هاي آرد دست به دست هم دهند، تصريح كرد: در اين صورت در آينده نزديك مي‌توانيم شاهد باشيم كه نان ما ناني مي‌شود كه در شان مردم باشد.

وي با اشاره به اين‌كه براي نخستين بار نان بدون گلوتن را را در شركت خود درست كرده‌اند، اظهار كرد: درحال حاضر هفته‌اي دو روز اين نان را در شرايط خاص توليد مي‌كنيم كه توليد آن نيز بسيار سخت است و در نهايت نان بدون گلوتن را با قيمت تمام شده به مشتري مي‌دهيم و سودي نمي‌بريم

 

سلامت مردم و كاهش مصرف گندم با افزايش سبوس آرد

مديرعامل شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه 10:

سلامت مردم و كاهش مصرف گندم با افزايش سبوس آرد

استفاده از آردهاي 7 درصد سبوسگيري شده در فرآيند توليد انواع نان، علاوه بر اينكه تضمن كننده سلامت مردم است؛ به طور چشمگيري در كاهش مصرف گندم و آرد نانواييها نيز موثر مي باشد.
به گزارش روابط عمومي شركت غله وخدمات بازرگاني منطقه 10؛ مديرعامل اين شركت با بيان مطلب بالا از جايگزيني توليد آردهاي با درصد سبوس بيشتر به جاي آردهاي سفيد و سبوس گيري شده خبر داد.
اكبر شريفي گفت: در چند ماه اخير اين شركت توانسته از طريق اهرم هاي لازم، توليد و استفاده از آردهاي سبوس دار را در نانواييهاي استان اصفهان عملياتي كند؛ به طوريكه مصرف اين آردها در ديماه سالجاري در مقايسه با شهريور افزايش يافته است.
شريفي در خصوص مزاياي استفاده از آردهاي 7 درصد توسط نانواييها خاطر نشان كرد: آردهايي كه با سبوس بيشتر توليد مي شوند،حجم آرد توليدي را افزايش داده و سبب كاهش مصرف گندم شده و به حفظ ذخاير استراتژيك گندم كمك مي كند.
وي تصريح كرد: اتفاقي مهمي كه با مصرف آرد 7 درصد سبوسگيري شده مي افتد اينست كه توليد انواع نان با آرد سبوس دار، باعث جلوگيري از بيماريهاي گوارشي شده و سلامت مردم را در پي دارد.
مديرعامل شركت غله و خدمات بازرگاني در پايان خواستار توجه به استفاده از آردهاي سبوس دار در سراسر كشور شد و اظهار كرد كه مزاياي اجراي اين طرح در كشور به نفع مردم به لحاظ تضمين سلامت و وجود ذخاير مطمئن گندم خواهد بود.

 

ساخت غلطک آزمایشگاهی برای اولین بار در ایران توسط شرکت بزرگمهران

شرکت بزرگمهران برای اولین بار در ایران موفق به ساخت غلطکهای آزمایشگاهی آسیاب آگندم با آلیاژ ضد سایش و انواع شیار های پاساژهای مختلف همانند پاساژهای واقعی یک کارخانه آرد  گردید